Μιχάλης Στασινόπουλος: Το αλουμίνιο, ο χαλκός και οι επενδύσεις των 100 εκατ. ευρώ της Elvalhalcor

Ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ χαράσσει για την επόμενη διετία η Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου (ΕΛΒΑΛ).

Στο πλαίσιο εκδήλωσης στην εταιρεία και ξενάγησης στο εργοστάσιο, ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Στασινόπουλος, ανέφερε ότι οι επενδύσεις αφορούν την εγκατάσταση νέου ψυχρού έλαστρου και βαφείου στον τομέα αλουμινίου και μάλιστα, έρχονται σε συνέχεια της μεγάλης επένδυσης ύψους 150 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση θερμού έλαστρου που ολοκληρώθηκε πέρυσι.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι, από τότε που η Viohalco μετέφερε την έδρα της στο εξωτερικό, οι εταιρείες του ομίλου επένδυσαν στην ελληνική οικονομία, ποσό της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τη στρατηγική των εταιρειών ΕΛΒΑΛ και ΧΑΛΚΟΡ, ο κ. Στασινόπουλος τόνισε ότι έχουν μπροστά τους mega trends στους κλάδους του αλουμινίου και του χαλκού, λόγω και της μετάβασης στην πράσινη κυκλική οικονομία. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, «το αλουμίνιο και ο χαλκός αποτελούν μέταλλα στα οποία θα στηριχθεί η μετάβαση, καθώς έχουν εφαρμογή σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της βιομηχανικής παραγωγής και μπορούν να ανακυκλώνονται επ’ άπειρον χωρίς να χάνουν τις ιδιότητές τους. Η ElvalHalcor με τις στρατηγικές της επενδύσεις και τις συνέργειες που επιτυγχάνουν οι δύο τομείς και οι θυγατρικές της, έχει τοποθετηθεί έγκαιρα για να καλύψει τη δυναμικά αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα και λύσεις αλουμινίου και χαλκού».

Ιδιαίτερη αναφορά στις επενδύσεις έκαναν, επίσης, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Σπύρος Κοκκόλης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΕΛΒΑΛ Νίκος Καραμπατέας. Όπως είπαν, από την υλοποίηση του νέου επενδυτικού προγράμματος, αναμένεται αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι δε, ότι, με τις νέες επενδύσεις το εργοστάσιο της ΕΛΒΑΛ γίνεται το δεύτερο μεγαλύτερο σε δυναμικότητα θερμής έλασης στην Ευρώπη, ενισχύοντας τη θέση της εταιρείας στη διεθνή αγορά αλουμινίου, μια αγορά που αυξάνεται με ρυθμό 4% ετησίως.

Επιπλέον, η ΕΛΒΑΛ βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης σε κλάδους όπως η συσκευασία τροφίμων αλλά και οι θαλάσσιες μεταφορές.

Σχετικά